Особиста зустріч Зеленського і Путіна в Парижі можлива – ЗМІ

Читать на русском
Зустріч віч-на-віч президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна в Парижі, де 9 грудня пройде саміт нормандської четвірки, поки не планується, але може відбутися.
newizv.ru

Зустріч віч-на-віч президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна в Парижі, де 9 грудня пройде саміт «нормандської четвірки», поки не планується, але може відбутися.

Про це у вівторок, 19 листопада, пише Коммерсант з посиланням на джерело.

«За підсумками саміту буде сухий документ. Він уже готовий», - сказав співрозмовник.

За його словами, зустріч віч-на-віч президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна не планується і не розглядається Москвою. Однак інформатор не став категорично виключати ймовірність розмови тет-а-тет.

Водночас інший співрозмовник видання допускає двосторонню зустріч президентів України і Росії.

«Все залежатиме від загального фону. За три тижні багато що може статися. Але зверніть увагу, що Зеленський не допускає жорстких висловлювань на адресу Москви, намагається висловлюватися нейтрально», - сказав співрозмовник.

Водночас прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков у відповідь на питання, чи може у глави держави цього дня відбутися окрема розмова з президентом України Володимиром Зеленським, заявив, що програма візиту президента Росії Володимира Путіна до Парижа поки опрацьовується.

«Програма поїздки тільки на стадії опрацювання», - сказав представник Кремля.

Нагадаємо, саміт «нормандської четвірки» відбудеться 9 грудня в Парижі. У ньому, разом з Путіним і Зеленським, візьмуть участь канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон.

12 листопада експрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив на п'ятому щорічному політичному форумі «Астана Клуб», що запропонував організувати зустріч між президентами Росії та України. У Кремлі, своєю чергою, підкреслили, що говорити про можливість двосторонньої зустрічі Путіна і Зеленського рано і зараз зроблений акцент на підготовці до саміту в Нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: