Підсумки роботи Ради: скільки законопроектів ухвалено за тиждень

Читать на русском

Верховна рада так поспішала «підтягнути хвости» перед кінцем року, що працювала фактично в «турборежимі». Народні депутати протягом тижня ухвалили 45 законопроектів і 8 постанов. Аналітики «Слово і Діло» порахували підсумки роботи Ради за цей тиждень у цифрах.

Із 8 постанов, які схвалив парламент, одна стосувалася внесення змін до календарного плану роботи – нардепи додали собі пленарні засідання 12 грудня. Крім того, було ухвалено постанову про заяву Ради «Про першочергові кроки забезпечення євроатлантичної інтеграції України – придбання повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору».

Всього за тиждень було ухвалено 45 законопроектів, з них у першому читанні – 23, в цілому – 22. У другому читанні депутати схвалили зміни до закону про Державне бюро розслідувань, закон про скасування державної монополії на виробництво спирту, закон «Про верифікацію і моніторинг державних виплат» (із пропозиціями президента), закон про надання добровольцям статусу учасників бойових дій.

Відзначимо, з 18 листопада до 6 грудня в парламенті зареєстрували 57 постанов і 96 законопроектів (з них 12 – альтернативні). Також за цей період президент Володимир Зеленський підписав 11 законів.

Детальніше, як пройшов тиждень у Верховній раді, можна прочитати в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: