100 днів роботи Ради: хто з нардепів наобіцяв найбільше за всіх

Читать на русском

6 грудня виповнюється 100 днів роботи Верховної ради IX скликання. Традиційно щомісяця ми дивимося, хто з політиків наобіцяв найбільше за всіх. Цього разу «Слово і Діло» пропонує уважніше придивитись до «багатообіцяючих» народних депутатів, як по фракціях, так і особисто.

Беззаперечним лідером серед нардепів, які багато обіцяють, став член фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський, який за 100 днів роботи у Верховній раді дав 31 обіцянку. Зазначимо, що саме «слуги» наразі посідають перше місце серед фракцій за кількістю «багатообіцяючих» парламентарів.

Друге місце як серед «слуг народу», так і серед нардепів у цілому, посів Давид Арахамія, на рахунку якого вже 22 обіцянки. Воно й не дивно, адже глава фракції зазвичай озвучує позицію політсили.

Ірині Верещук, яка дала 15 обіцянок, дістається «бронза» за кількість озвучених намірів фракції.

Цікава історія вийшла із позафракційними нардепами, які за кількістю обіцянок вийшли на друге місце серед фракцій. По 8 обіцянок мають спікер парламенту Дмитро Разумков, який був змушений вийти зі складу «слуг», щоб не порушувати регламент Ради, а також Анна Скороход, яку нещодавно вигнали зі «Слуги народу».

Отже, можна припустити, що друге місце також опосередковано дістається монобільшості, бо серед позафракційних найбільше обіцянок – по 2 – дали Павло Бакунець, Антон Поляков та Сергій Шахов.

Почесне третє місце поділили фракції «Європейська солідарність» та «Опозиційна платформа – За Життя». Рекордсменами за кількістю обіцянок стали Ірина Геращенко та Нестор Шуфрич, які за 100 днів встигли дати по 5 запевнень.

Зазначимо, що другий від «ЄС» Микола Княжицький (4 обіцянки), а від «ОПЗЖ» – Юрій Бойко (3). На третьому місці від «ЄС» – Олексій Гончаренко із трьома обіцянками, а від «ОПЗЖ» – група депутатів, кожен з яких має на рахунку по 2 обіцянки: Вадим Рабінович, Наталія Королевська, Сергій Льовочкін.

Якщо подивитись за фракціями, то на третьому місці за кількістю обіцяного опинилася депутатська група «За майбутнє». Ірина Констанкевич дала три обіцянки і по одній – Віктор Балога, Лариса Білозір, Дмитро Лубінець, Ярослав Дубневич, Ігор Колихаєв та Антон Яценко.

Найменше обіцянок у фракцій «Батьківщина» та «Голос». По дві обіцянки у нардепів від «Батьківщини» Олексія Кучеренка та Андрія Ніколаєнка, та по одній – в Юлії Тимошенко, Михайла Цимбалюка, Альони Шкрум, Валентина Наливайченка, Івана Крулька, Ольги Бєлькової.

У фракції «Голос» найбільше обіцянок за 100 днів роботи дав Сергій Рахманін (2). По одній обіцянці в Ярослава Юрчишина, Олега Макарова, Інни Совсун, Святослава Вакарчука.

Раніше «Слово і Діло» писало, як фракції виконували програмні обіцянки за 100 днів роботи Ради.

Також ми досліджували, скільки обіцянок виконав і провалив Володимир Зеленський за пів року президентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: