У МЗС Чехії підтвердили невизнання Криму російським

Читать на русском
Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек підтвердив невизнання Криму російським і продовження санкційного тиску на РФ.

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек підтвердив невизнання Криму російським і продовження санкційного тиску на РФ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Відповідну заяву Петршічек зробив під час зустрічі зі своїм українським колегою Вадимом Пристайком. Він також підтвердив незмінність курсу на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, міністри обговорили стан та перспективи подальшого розвитку двостороннього політичного діалогу, в тому числі на високому рівні. Зокрема, йшлося про основні аспекти наступного візиту глави МЗС України до Чеської Республіки (4-5 лютого 2020 року), обмін візитами на рівні голів парламентів обох країн та співпрацю у форматі «Вишеградська четвірка + Україна».

На порядку денному зустрічі також були питання щодо проведення першого засідання українсько-чеського експертного Форуму та 9-го засідання Українсько-чеської міжурядової Комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим доручила регіональному управлінню СБУ встановити особи представників так званої кримськотатарської організації «Кирим бірліги», які вчинили незаконний виїзд з півострова до Чехії.

Напередодні ЗМІ повідомили, що президент Чехії Мілош Земан з нагоди 101-ї річниці створення Чехословаччини запросив на урочисті заходи у Празі представників лояльної до президента РФ кримськотатарської організації «Кирим бірлігі» (Кримська єдність) і нібито визнав Крим частиною Росії. У зв'язку з цим посольство України в Чехії висловило рішучий протест.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: