Чехія очікує конкретних результатів від зустрічі в Нормандському форматі

Читать на русском
Чехія очікує конкретних результатів для України за підсумками саміту нормандської четвірки, який пройде 9 грудня в Парижі.

Чехія очікує конкретних результатів для України за підсумками саміту «нормандської четвірки», який пройде 9 грудня в Парижі.

Про це заявив прем’єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш під час спільного брифінгу зі своїм українським колегою Олексієм Гончаруком.

Нормандська зустріч у Парижі: на що не можна погоджуватися та в чому загрозаРечник президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що саміт в Нормандському форматі, дійсно, запланований на 9 грудня в Парижі.

«Ми не бачимо іншої можливості подальшого розвитку подій, аніж врегулювання ситуації мирним шляхом, відновлення суверенітету (України - ред.) мирним шляхом, і тому ми високо цінуємо кроки, які зробила Україна на шляху до зустрічі в Нормандському форматі і дуже сподіваємось, що зустріч 9 грудня завершиться конкретними результатами, а не лише певними деклараціями», - зазначив Бабіш.

За його словами, Чехія засуджує анексію українських територій Росією і засуджує її дії.

При цьому він додав, що Чеська Республіка підтримує ініціативи щодо захисту прав людини в анексованому Криму.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомили, що президент Чехії Мілош Земан з нагоди 101-ої річниці створення Чехословаччини запросив на урочисті заходи до Праги представників лояльної до президента РФ кримськотатарської організації «К'їрим бірлігі» (Кримська єдність) і нібито визнав Крим частиною Росії.

У зв'язку з цим посольство України в Чехії висловило рішучий протест.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: