Закревська написала, скільки людей голодують через зупинку слідства у справах Майдану

Читать на русском
Адвокат родин Небесної Сотні Євгенія Закревська голодує вже 8 днів через зупинку слідства у справах Майдану.

Адвокатка родин Небесної Сотні Євгенія Закревська голодує вже 8 днів через зупинку слідства у справах Майдану.

Як вона написала на Facebook, до її акції долучилися інші українці. Загалом більше 10 людей: журналісти, волонтери, родичі вбитих на Майдані.

Остання захисниця Майдану. Колонка Леоніда ШвецяВ історії не можна провести експеримент і дізнатися, що було б, якщо... Якби після шоку, в якому перебувала Україна після вбивств в центрі столиці, не сталося війни, суспільна увага до справ Майдану розсіялася б з такою самою швидкістю?

«50 кг (її вага). Це вже критична межа. Не для мого здоров’я. Ні. Справа в тому, людям з вагою нижче 50-ти кг не можна бути донорами. В них не беруть кров (окрім як на аналізи). А я періодично здаю кров. І те що я не зможу це робити мене серйозно пригнічує. Давайте ті, хто хочуть підтримати мене і наші вимоги не будуть голодувати, а підуть і здадуть кров за мене. Наприклад у військовий госпіталь. Чи онкохворим дітям», - пише Закревська.

Також адвокат описала останні новини у справах Майдану. Зокрема анонс що у вівторок 3 грудня ВР має проголосувати за перезапуск ДБР.

Раніше адвокатка Євгенія Закревська оголосила голодування через нерозглянуту ВР поправку до законопроєкту про ДБР. Правка мала б дозволити слідчим у справах Майдану поновити розслідування.

Як відомо, злочини часів Революції гідності, що умовно об'єднані в «справу Майдану», почнуть розслідувати з початку. Тепер цей обов'язок поклали на Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, до складу нового підрозділу Державного бюро розслідувань, який займатиметься розслідуваннями справ Майдану, зараз входить близько 30 осіб. Підрозділ створено на базі управління з розслідування військових злочинів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: