Адвокатка родин Героїв Небесної сотні оголосила голодування

Читать на русском
Адвокат Євгенія Закревська оголосила голодування через нерозглянуту ВР  поправку до законопроєкту про ДБР. Правка мала б дозволити слідчим у справах Майдану поновити розслідування.
Адвокатка Євгенія Закревська.Фото - censor.net

Адвокатка Євгенія Закревська оголосила голодування через нерозглянуту ВР поправку до законопроєкту про ДБР. Правка мала б дозволити слідчим у справах Майдану поновити розслідування.

Про це вона сказала у ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу».

Розслідування злочинів Майдану: коментар адвоката сімей Небесної сотні21 листопада – шоста річниця початку Революції гідності. У 2013 році цього дня на Майдані Незалежності почали збиратися активісти, щоб висловити свій протест.

«Я не буду їсти до того моменту, поки не приймуть цю поправку, не створять це управління і не переведуть туди цих слідчих. І я це вам обіцяю», - заявила адвокат.

Йдеться про поправку до закону, яка б дозволила перевести без конкурсу або за спрощеною процедурою слідчих ГПУ, які займались справами Майдану, до ДБР.

Також присутня у студії депутатка від фракції «Слуга Народу» Ірина Верещук наголосила, що розгляд цієї поправки запланований на 5 грудня.

Як відомо, злочини часів Революції гідності, що умовно об'єднані в «справу Майдану», почнуть розслідувати з початку. Тепер цей обов'язок поклали на Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, до складу нового підрозділу Державного бюро розслідувань, який займатиметься розслідуваннями справ Майдану, зараз входить близько 30 осіб. Підрозділ створено на базі управління з розслідування військових злочинів.

Також журналісти «Слово і Діло» писали, чи актуальні зараз вимоги Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: