Комітет підтримав переведення в ДБР прокурорів у справах Майдану

Читать на русском
Комітет ВР підтримав нову редакцію поправки про переведення в ДБР слідчих і прокурорів, які розслідували в ГПУ справи Майдану.

Комітет ВР підтримав нову редакцію поправки про переведення в ДБР слідчих і прокурорів, які розслідували в ГПУ справи Майдану.

Про це повідомив голова комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський в середу, 27 листопада, пише пресслужба ВР.

В яких кримінальних провадженнях фігурували лідери ЄвромайдануНезважаючи на гучні корупційні скандали, жоден політик, який прийшов до влади після втечі Януковича, поки не потрапив до в’язниці. В яких справах проходили лідери Революції гідності.

За його словами, мова йде про процесуальні керівників у процесах, які стосуються подій, які мали місце під час мирних акцій протесту в період із 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

«Питання стосується переведення слідчих органів прокуратури, прокурорів, які проводили досудове розслідування або здійснювали процесуальне керівництво у справах Майдану в ДБР. Ми запропонували і підтримали правку № 318. Але виходить, що коли ми готували цю правку, мали на увазі, що закон мав бути прийнятий на минулому пленарному тижні і до 20 числа мав набути чинності. А в зв'язку з тим, що ми розтягнули це питання (прийняття закону про оновлення ДБР - ред.) на 3 грудня, виникає необхідність уточнити це питання. Відповідно, цю правку потрібно відкоригувати», - заявив Монастирський.

Так, за нову редакцію поправки проголосувала більшість членів комітету.

«Нам з вами потрібно технічно уточнити. Ми маємо затвердити додаткову порівняльну таблицю до законопроекту № 2116 в редакції цього комітету і проголосувати за внесення цієї поправки», - підкреслив депутат.

Раніше директор ДБР Роман Труба заявив, що розслідування справ Майдану зупинено не через відсутність норми у законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури в ДБР.

Нагадаємо, в ГПУ назвали кількість вироків за злочинами на Майдані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: