«Приглушити свободу слова»: нардеп Василевська вважає, що її заяву перекрутили

Читать на русском

Народний депутат від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк прокоментувала свою вчорашню заяву про обмеження свободи слова.

Як написала політик у Facebook, її слова вирізали із контексту.

«Спочатку ведуча запитує про Марічку Звіробій, потім про людину, яка порвала портрет Порошенка, потім про Олександра Дубінського та його висловлювання, потім отримує мою відповідь, що у нас занадто сильна свобода слова і пора б почати фільтрувати свою мову тим, хто таке допускає. Вирізає останню фразу без контексту, відправляє на YouTube. Я за 15 років роботи в журналістиці доводила своїми розслідуваннями, якій владі не місце в Україні: корупційній, цинічній тощо... Але виявилося, досить пригрозити президенту фізичною розправою і це стане нормою речей, свободою слова», - зазначила Ольга Василевська-Смаглюк.

Нагадаємо, раніше в ефірі «Настоящего времени» Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що свободу слова в Україні «пора б приглушити».

«Мені здається, що у нас в країні настільки сильна свобода слова, що її пора б трошки приглушити, з поваги до інституту президентства фільтрувати свою промову», - заявила Василевська-Смаглюк, коментуючи справу проти нардепа Федини та волонтера Звіробій, які погрожували президенту Володимиру Зеленському.

Щодо ситуації з дотриманням прав і свобод громадян в Україні Василевська-Смаглюк уточнила:

«Якби дійсно це відбувалося десь у Криму в нинішніх умовах або в Росії, то цю людину (волонтерку Марусю Звіробій - ред.) не чекали б санкції суду для того, щоб провести там обшук, її би просто посадили до в'язниці без суду і слідства», - сказала вона.

Раніше Державне бюро розслідувань передало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру та проєкт подання на зняття депутатської недоторканності з нардепки Софії Федини за погрози президенту Володимиру Зеленському.

26 жовтня народна депутатка Софія Федина та громадянка Маруся Звіробій, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайнтрансляцію на відеохостингу «YouTube» та в соціальній мережі «Facebook», під час якої «висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю».

«Слово і Діло» писало, чи є в стрімі нардепа та волонтера ознаки складу злочину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: