Україна і РФ обговорюють можливість погашення «Газпромом» боргу газом

Читать на русском
Росія і Україна розглядають можливість погашення «Газпромом» суми боргу, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, газом.

Росія і Україна розглядають можливість погашення «Газпромом» суми боргу, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, газом.

Про це в п'ятницю заявив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Ми з публічних заяв бачимо певний прогрес. Йдеться про газ на суму $ 3 млрд. Це дуже багато газу, як ми розуміємо, це роки імпорту України», - сказав Вітренко в ефірі радіо «Новое время».

Представник «Нафтогазу» уточнив, що така пропозиція - про погашення грошової суми газом - надійшла від української сторони. «Ми готові проводити переговори, щоб в рахунок цього нам було поставлено газ», - підкреслив він.

У листопаді 2014 «Нафтогаз» звернувся в арбітраж Стокгольма з вимогою стягнути з «Газпрому» близько $ 17 млрд за недопоставку узгоджених обсягів по транзиту, а також переглянути тарифи і умови транзиту російського газу через Україну. У лютому 2018 року Стокгольмський суд виніс рішення: доплатити «Нафтогазу» близько $ 4,7 млрд в рамках справи по транзиту. Таким чином, з урахуванням задоволених зустрічних вимог «Газпром» виявився повинен заплатити «Нафтогазу» $ 2,56 млрд. «Газпром» оскаржив дане рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: