Уряд запровадив санкції проти вандалів у Криму

Читать на русском
Кабмін ухвалив рішення про запровадження санкцій проти осіб, які руйнують об'єкти культурної спадщини в Криму.

Кабмін ухвалив рішення про запровадження санкцій проти осіб, які руйнують об'єкти культурної спадщини в Криму, здійснюють там теле- і радіомовлення, а також постачають матеріали для оборонно-промислового комплексу РФ.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну в середу, 27 листопада.

Санкції проти РФ: на які поступки Кремлю готовий ЄвросоюзБрюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк передбачає, що Євросоюз у грудні, найімовірніше, продовжить економічні санкції проти Росії, проте ЄС стане більш відкритим до Москви.

Повідомляється, що всього було запроваджено санкції проти 125 юридичних осіб, із яких 85 зареєстровані на території РФ і 40 – в Криму.

Відзначається, що санкції запроваджуються стосовно юросіб, залучених до проведення незаконних пошукових робіт на об'єктах археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини на півострові.

«Уряд України вважає, що такі дії з боку зазначених юридичних осіб сприяють легітимації незаконної окупації і спроби анексії Автономної Республіки Крим і Севастополя Російською Федерацією, створює реальні і потенційні загрози національній безпеці України», - йдеться в повідомленні.

Запровадження санкцій унеможливить ведення економічної діяльності цим юрособам на території України. Крім цього, санкції можуть підтримати в Європейському союзі і США.

Раніше сенатори в США запропонували нові санкції проти РФ за підтримку Асада.

Нагадаємо, ПАРЄ планує змінити механізм запровадження санкцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: