Сенатори в США запропонували нові санкції проти РФ за підтримку Асада

Читать на русском
Група американських сенаторів підготувала законопроект про нові санкції проти Росії за підтримку президента Сирії Башара Асада.

Група американських сенаторів підготувала законопроект про нові санкції проти Росії за підтримку президента Сирії Башара Асада. У пакет також входять обмеження щодо Туреччини, яка почала операцію в Сирії.

Про це повідомив в Twitter один з авторів проекту, сенатор-демократ Боб Менендес.

Про які саме санкції проти Росії йде мова, в пості не уточнюється. У випадку з Туреччиною законодавці пропонують персональні санкції проти низки високопоставлених чиновників країни, санкції щодо тих, хто постачає Туреччини зброю, а також порушення питання про продовження членства республіки в НАТО.

15 жовтня президент США Дональд Трамп підписав указ про введення заходів санкцій щодо Туреччини через військову операцію «Джерело миру» в Сирії. Тепер мінфін США і Держдеп зможуть вводити обмеження щодо приватних осіб, пов'язаних з турецьким урядом людей, а також низки організацій, які «створюють небезпеку для цивільних осіб або ведуть до подальшого підриву світу, безпеки і стабільності на північному сході Сирії».

17 жовтня віце-президент США Майкл Пенс заявив, що санкції США проти Туреччини будуть скасовані після того, як в зоні її операції в Сирії буде повністю припинено ведення вогню. Також в ході переговорів між пенсією і президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом було досягнуто згоди про припинення операції на 120 днів, щоб дати курдським загонам можливість відійти на безпечну зону.

Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії під назвою «Джерело миру» 9 жовтня. Її метою заявлено знищення терористичного коридору на південних кордонах Туреччини і забезпечення миру в регіоні. Операція спрямована проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористів «Ісламської держави».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: