ПАРЄ планує змінити механізм запровадження санкцій

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи в січні наступного року планує змінити принцип голосування за санкції проти країн-членів Ради Європи.

Парламентська асамблея Ради Європи в січні наступного року планує змінити принцип голосування за санкції проти країн-членів Ради Європи.

Про це пише DW.

Повідомляється, що комітет ПАРЄ з політичних питань і демократії проголосував за підготовку відповідної резолюції. В Асамблеї вважають, що резолюція дозволить гармонізувати діяльність органів РЄ.

Зокрема, зміна принципів голосування може ускладнити введення санкцій проти національних делегацій.

Зараз у ПАРЄ рішення про введення санкцій проти делегацій ухвалюють простою більшістю. Для прийняття важливих рішень в Комітеті міністрів РЄ для прийняття рішення необхідна підтримка в дві третини голосів.

Нагадаємо, сесія ПАРЄ пройшла з 30 вересня по 4 жовтня в Страсбурзі. Українська делегація не брала участі в її роботі на знак протесту проти повернення РФ.

Польща, Латвія і Литва частково бойкотували сесію ПАРЄ та створили групу підримки України в організацї під назвою «Балтік+». Україна увійшла до складу цієї групи, підписавши відповідну угоду спільно із Латвією, Литвою, Естонією та Грузією.

Спікер ВР заявив, що передумов для повернення української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на сьогодні немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: