США запровадили нові санкції проти Куби

Читать на русском
Департамент офіційно додав до списку Хуліо Сезара Гандарілью Бермеджо за участь в грубих порушеннях прав людини в Венесуелі.

США додали до списку санкцій міністра внутрішніх справ Куби за грубе порушення прав людини на Кубі та у Венесуелі.

Про це повідомляє сайт Держдепу в неділю, 17 листопада.

Як зазначається, Департамент офіційно додав до списку Хуліо Сезара Гандарілью Бермеджо за участь в грубих порушеннях прав людини в Венесуелі.

«Згідно розділу 7031(с) закону про бюджетні департаменти Державного, зовнішньополітичного відомства, що є продовженням закону про асигнування на 2020 рік, Департамент офіційно додав до списку Хуліо Сезара Гандарілью Бермеджо, міністра внутрішніх справ Куби, за його участь у грубих порушеннях прав людини в Венесуелі», - йдеться в повідомленні.

Розділ 7031 (c) передбачає, що у випадках, коли Державний секретар має перевірену інформацію про те, що іноземні державні службовці були причетні до масштабної корупції або грубого порушення прав людини, ці особи і їхні близькі родичі не мають права на в'їзд до Сполучених Штатів.

«Крім злочинів у Венесуелі, які стали підставою для цього рішення, Міністерство внутрішніх справ Куби несе відповідальність за утримання під вартою тисяч кубинських громадян і незаконне ув'язнення на Кубі понад ста політичних в'язнів. Чиновники міністерства відповідають за тортури політичних дисидентів, а також за вбивство деяких із цих осіб силовиками», - додали в Державному департаменті.

Раніше у Трампа попередили Туреччину про санкції через придбання С-400.

Також нагадаємо, США мають намір ввести санкції проти «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: