У Туреччині заявили, що будуть продовжувати операцію в Сирії

Читать на русском
Операція Джерело миру в Сирії триватиме до тих пір, поки не будуть досягнуті поставлені цілі.

Операція «Джерело миру» в Сирії триватиме до тих пір, поки не будуть досягнуті поставлені цілі.

Про це йдеться в поширеній у вівторок заяві Ради національної безпеки Туреччини, засідання якої проходило під головуванням президента Реджепа Тайіпа Ердогана.

«Операція «Джерело миру» буде продовжена доти, поки не будуть досягнуті поставлені цілі», - наводить витяги з комюніке газета Yeni Safak.

Радбез також висловив надію, що РФ і США виконають дані Туреччини обіцянки, що стосуються відведення курдських формувань «Сили народної самооборони» (СНС) від турецько-сирійського кордону. Анкара вважає СНС терористичною організацією. «Було зазначено на наші очікування щодо того, що країни, які підписали меморандуми, завершать роботу з виведення терористів з територій, включаючи Тель-Ріфаат і Манбідж», - повідомляється в заяві Радбезу Туреччини. Його засідання проходило в президентському палаці в Анкарі та тривало понад чотири години.

В даний час бойові дії в рамках операції «Джерела миру» припинені. Турецькі війська займаються розмінуванням територій між сирійськими містами Рас-ель-Айн і Телль-Аб'яд.

9 жовтня Анкара оголосила про проведення на півночі Сирії операції «Джерело миру» з метою створення там буферної зони. Вона повинна стати захисним поясом для турецького кордону. У цей район, за задумом Анкари, зможуть повернутися з Туреччини сирійські біженці. Дамаск назвав операцію агресією, світове співтовариство засудило дії Анкари. 18 жовтня президент Туреччини повідомив, що Анкара розглядає можливість створення 12 спостережних пунктів на схід від річки Євфрат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: