Туреччина заявила про кінець військової операції в Сирії

Читать на русском
Міністерство оборони Туреччини повідомило про закінчення військової операції у Сирії, у зв’язку із виведенням курдських бойовиків із безпечної зони.
Фото - AFP.

Міністерство оборони Туреччини повідомило про закінчення військової операції у Сирії, у зв’язку із виведенням курдських бойовиків із «безпечної зони».

У Анкарі заявили, що на цьому етапі не потрібно ініціювати чергову операцію за межами поточного району, пише Reuters.

Марін Ле Пен запропонувала виключити Туреччину з НАТОЛідер французької партії Національне об'єднання Марін Ле Пен запропонувала виключити Туреччину з НАТО.

Рішення про закінчення операції було оголошено після укладення угоди між Туреччиною та Росією щодо розміщення своїх сил на кордоні з Сирією.

Нагадаємо, з 9 жовтня Туреччина проводить в Сирії операцію «Джерело миру», метою якої оголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Дії спрямовані проти терористів ІД, забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК), яка з 1984 року бореться за надання автономії південно-східним районам Туреччини, населених переважно курдами, а також проти SDF і YPG (Загони народної самооборони).

Президент США Дональд Трамп пригрозив «повністю зруйнувати та знищити» економіку Туреччини, якщо та вчинить будь-які дії, які він вважає «поза межами», після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.

17 жовтня Вашингтон і Анкара домовилися про тимчасове припинення вогню в Сирії, щоб дозволити курдам покинути території на кордоні з Туреччиною.

Пызніше курди повідомили США про відвід бійців із зони безпеки в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: