Туреччина пригрозила відновити операцію в Сирії

Читать на русском
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що країна знову відновить операцію Джерело миру в Сирії, якщо курдські формування Сили народної самооборони (СНС) не відступлять від турецько-сирійського кордону.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що країна знову відновить операцію «Джерело миру» в Сирії, якщо курдські формування «Сили народної самооборони» (СНС) не відступлять від турецько-сирійського кордону.

«Якщо територія не будуть очищені (від курдських формувань. - Ред.), ми почнемо операцію», - наводить слова міністра газета Yeni Şafak в понеділок, 18 листопада.

З 9 по 22 жовтня Туреччина проводила військову операцію в Сирії проти забороненої Робочої партії Курдистану і бойовиків ІД під назвою «Джерело миру».

17 жовтня Туреччина з США уклали угоду, відповідно до якої Анкара припинила бойові дії в Сирії проти курдських формувань. Обидві сторони домовилися про координацію з питання терористів, які утримуються під вартою і щодо проблеми переміщених осіб з територій, раніше підконтрольних терористам.

23 жовтня США оголосили про завершення виведення курдських формувань із зони безпеки на кордоні з Туреччиною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: