Курди повідомили США про відведення бійців із зони безпеки в Сирії

Читать на русском
Курдські формування сповістили Вашингтон про те, що всі їхні бійці покинули зону безпеки на північному сході Сирії.

Курдські формування сповістили Вашингтон про те, що всі їхні бійці покинули зону безпеки на північному сході Сирії.

Про це у вівторок, 22 жовтня інформує Reuters.

Високопоставлений представник адміністрації США заявив про отримання цієї інформації від генерала Мазлум Абді, командувача арабо-курдських загонів сирійських демократичних сил (SDF).

За словами чиновника, Вашингтон уважно стежить за зустріччю президента Росії Володимира Путіна і турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана, яка проходить в Сочі. Також він додав, що Сполучені Штати разом з Туреччиною працюють над тим, щоб 120-годинну паузу в операції Анкари «Джерело миру» перетворити в постійне перемир'я.

Раніше в цей день президент Сирійської Арабської Республіки Башар Асад прибув на одну з ділянок фронту в провінції Ідліб, щоб зустрітися з сирійськими військовими. «Джерело миру» він назвав агресією, для протистояння якій Дамаску довелося піти на контакт з курдськими формуваннями на північному сході Сирії, проти яких Анкара і розгорнула операцію.

З 9 жовтня Туреччина проводить в Сирії операцію «Джерело миру», метою якої оголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Дії спрямовані проти терористів ІД, забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК), яка з 1984 року бореться за надання автономії південно-східним районам Туреччини, населених переважно курдами, а також проти SDF і YPG (Загони народної самооборони).

17 жовтня Вашингтон і Анкара домовилися про тимчасове припинення вогню в Сирії, щоб дозволити курдам покинути території на кордоні з Туреччиною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: