Будівля кінотеатру «Київ» непридатна для використання за призначенням – КМДА

Читать на русском
Будівля столичного кінотеатру Київ перебуває у стані, непридатному для використання за призначенням.

Будівля столичного кінотеатру «Київ» перебуває у стані, непридатному для використання за призначенням.

Оцінку стану будівлі здійснив Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва Української академії наук на замовлення орендаря ТОВ «Сінема-Центр», інформує пресслужба Київської міськдержадміністрації.

Чому кінотеатр «Київ» опинився під загрозою закриття та чи є інше рішення?Міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв, що кінотеатр Київ працюватиме виключно за профілем.

«Як показало обстеження кінотеатру «Київ», його приміщення нищівно експлуатувалось роками, сюди не вкладалось жодної копійки, а відвідувачі щодня опинялись у небезпеці. Дах у жахливому стані, пліснява на стелі, пожежні виходи замуровані, а у підвалі руйнуються конструкції», - заявив директор КП «Київкінофільм» Денис Хомич.

Також фахівці встановили, що в будівлі відсутні системи димовидалення, оповіщення про пожежу, автоматизовані системи протипожежного захисту, захист від блискавок. Системи внутрішнього протипожежного водопостачання і система автоматичної пожежної сигналізації перебувають у неробочому стані. Металеві конструкції не забезпечують клас вогнетривкості R60, а евакуаційні виходи не відповідають нормам експлуатації під час пожежі.

Хомич уточнив, що попередній орендар кінотеатру не допускав співробітників міських служб до огляду приміщень. Здійснити оцінку стану будівлі стало можливо лише після того, як було розірвано договір оренди.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2018 року в медіа з'явився коментар директора департаменту культури КМДА Діани Попової, в якому йшлося про плани передати кінотеатр під егіду КП «Київкінофільм», мотивуючи це сумнівами у платоспроможності тодішнього орендаря.

14 січня директор департаменту комунальної власності Андрій Гудзь та заступник голови КМДА Володимир Слончак озвучили плани оголосити конкурс на оренду кінотеатру зі стартовою ціною приблизно в 700 тис. грн/міс.

Кінотеатр було передано в оренду товариству ТОВ «Культурний центр кінотеатр «Київ» рішенням КМДА в 1998 році. Договір оренди було укладено на 10 років терміном до 4 січня 2009 року і було пролонговано до 4 січня 2019 року. КМДА стверджує, що у встановлені законом терміни надіслала орендарю два листи про непродовження договору оренди. Керівництво кінотеатру отримання цих листів заперечувало і подало до суду.

У квітні на відкритому аукціоні з оренди приміщення кінотеатру «Київ» перемогло ТОВ «Сінема-Центр». Термін дії договору оренди становить 10 років. Протягом цього терміну Київська міська рада не ухвалюватиме рішення про приватизацію цього об'єкта. У разі невиконання орендарем умов договору, питання вирішуватиметься в судовому порядку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: