Не закривайте кінотеатр: Держкіно готує звернення до Кличка

Читать на русском
У зв'язку з ситуацією Іллєнко заявив, що готує звернення до мера Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації і сприяти продовженню роботи кінотеатру Київ

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що подальша робота кінотеатру Київ залишається під питанням, так, як 4 січня 2019 закінчується термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру.

Про це Іллєнко написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко зобов'язався оновити й осучаснити кінотеатр "Жовтень"Сказано 27 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Сьогодні провів зустріч із керівником кінотеатру «Київ» Вілією Іванівною Бондаренко, яка повідомила про те, що подальша робота кінотеатру зараз знаходиться під питанням. Вже через тиждень, а саме 4 січня 2019, закінчується термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, що знаходиться в комунальній власності і вже протягом двох десятиліть перебуває у користуванні ТОВ Культурний центр Кінотеатр «Київ», - написав він.

За словами Іллєнка, саме суспільство під керівництвом Бондаренко зробило капітальний ремонт приміщень, обладнало зал і фойє сучасними меблями і технікою, перетворило заклад на справжній культурний центр, де регулярно демонструються українські фільми, проходять дні кіно європейських та інших країн, численні фестивалі.

«На сьогодні, незважаючи на звернення орендаря, відповідальні структури не тільки не продовжили договір оренди, але навіть не повідомили про плани з цього поводу. Враховуючи нещодавні прикрі випадки закриття кінотеатрів «Україна» та «Кінопанорама», така ситуація викликає серйозне занепокоєння, адже незрозуміло, що буде з кінотеатром вже через тиждень, під час різдвяних свят», - зазначив Іллєнко.

У зв'язку з ситуацією Іллєнко заявив, що готує звернення до мера Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації і сприяти продовженню роботи кінотеатру Київ.

Раніше Кабмін дозволив цілодобовий показ фільмів 18+ ​​у кінотеатрах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: