У Кличка запевнили, що кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу

Читать на русском
Крім того, постійні звернення орендаря до комісії з питань власності щодо зменшення орендної ставки викликають сумніви щодо його платоспроможності.

Кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі.

Про це повідомила директор Департаменту культури Діана Попова, повідомляє прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

«Кінотеатр продовжить свою роботу в тому ж форматі, що і зараз. Будь-які інші заяви - домисли, не більше. Фестивальний профіль в контексті меморандуму між КМДА і кінофестивалем «Молодість» так само буде ключовим», - зазначила Діана Попова.

Крім того, постійні звернення орендаря до комісії з питань власності щодо зменшення орендної ставки викликають сумніви щодо його платоспроможності.

«Місто просто не може ставити під загрозу подальшу роботу цього легендарного кінотеатру. Тому для оперативного і ефективного управління майном товариства, запропоновано включити «Київ» до мережі «Київкінофільм». Ми не можемо собі дозволити навіть припустити, що робота кінотеатру може бути зупинена», - додала Діана Попова.

Нагадаємо, кінотеатр «Київ» є пам'ятником архітектури і містобудування місцевого значення, і цільове призначення кінотеатру змінюватися не може. Крім того, перед укладанням договору оренди, балансоутримувач повинен спочатку укласти охоронний договір з Департаментом охорони культурної спадщини, в якому також буде прописано цільове призначення будівлі - кінотеатр.

Раніше Кабмін дозволив цілодобовий показ фільмів 18+ в кінотеатрах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: