У ЄС погодили бюджет на 2020 рік

Читать на русском
Європейський парламент і представники 28 країн-членів Євросоюзу погодили бюджет ЄС на 2020 рік.

Європейський парламент і представники 28 країн-членів Євросоюзу погодили бюджет ЄС на 2020 рік.

Надходження в бюджет складуть 168,7 млрд євро, що на 1,5% більше порівняно з 2019 роком, пише DW.

Бюджет-2020: незважаючи на дефіцит кошторису, уряд заклав декілька оптимістичних показниківКошторис на наступний рік не вказує на шалене економічне зростання, але й нічого катастрофічного в ньому теж немає.

Узгоджена сума фінансових надходжень є компромісом між вимогою Європарламенту (171 млрд євро) і побажаннями країн-платників (166,8 млрд).

Загальна сума витрат складатиме 153,6 мільярда євро, що на 3,4% більше, ніж роком раніше. Як повідомляється, збільшено видатки на захист клімату, на боротьбу з безробіттям серед молоді і впровадження цифрових технологій.

Комісар ЄС з бюджету Гюнтер Еттінгер заявив, що новий бюджет перенаправить ресурси в ті галузі, де вони особливо необхідні.

Представники Німеччини, яка надає більше п'ятої частини бюджету ЄС, назвали новий бюджет «хорошим компромісом».

За даними експертів, у випадку виходу Великої Британії зі складу ЄС, у бюджеті Євросоюзу буде брак 16,5 мільярдів євро. У такому разі до кінця 2020 року одній лише Німеччині належить додатково внести в бюджет ЄС до 4,2 млрд євро.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила державний бюджет на 2020 рік у другому читанні і в цілому. Коли приймали держбюджет в 2000-2019 роках - на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: