Контактна група зняла всі перешкоди на шляху до зустрічі у Нормандському форматі – Оліфер

Читать на русском
Прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що всі перешкоди на шляху до зустрічі в Нормандському форматі зняті.

Всі перешкоди на шляху до зустрічі в Нормандському форматі зняті.

Про це прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер написала у Facebook за результатами засідання ТГК.

Нормандська зустріч: чому ситуація не на користь УкраїниУ Росії заявили, що зараз готуватися до зустрічі в Нормандському форматі неможливо, оскільки позиція однієї зі сторін переговорів змінюється.

«Сьогодні на засіданні Тристоронньої контактної групи було знято всі перешкоди на шляху до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні – розведення сил та засобів у районі населених пунктів Золоте, Петрівське та Станиця Луганська стало останніми кроками в цьому напрямку», — написала Оліфер.

Проведення зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки» найближчим часом прискорить вирішення всіх актуальних питань з врегулювання конфлікту, додала вона.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін уже заявляв про готовність до зустрічей у Нормандському форматі.

Також міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, за яким графіком йде підготовка до саміту, а також висловив надію, що в листопаді відбудеться нормандська зустріч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: