У Кремлі назвали нові умови для зустрічі в Нормандському форматі

Читать на русском
Кремль дуже уважно стежив за відвідуванням президентом України Володимиром Зеленським селища Золоте на Донбасі.

Кремль дуже уважно стежив за відвідуванням президентом України Володимиром Зеленським селища Золоте на Донбасі.

Про це повідомив журналістам прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише Інтерфакс.   «Безумовно, ми стежили, стежили з великою увагою. Деякі діалоги, які мали місце, на повну висвітили ті проблеми, які є, показали першоджерело цих проблем», - сказав речник. При цьому, за словами представника Кремля, якщо Зеленський змусить добровольців на Донбасі виконувати його накази, це сприятиме, зокрема, проведенню саміту «нормандської четвірки».

«Залежно від того, як президент України змусить такі підрозділи виконувати власні накази, можна буде говорити про підготовку до розведення (сил в населених пунктах Золоте і Петрівське на Донбасі), що, своєю чергою, є важливою складовою підготовки до проведення саміту (в Нормандському форматі)», – сказав Пєсков.

Нагадаємо, 26 жовтня президент України Володимир Зеленський приїхав до населеного пункту Золоте-4, де добровольці і ветерани виступають проти відводу українських військ і прокоментував можливість зустрічі з учасниками акцій «Ні капітуляції». Під час спілкування з одним із добровольців Зеленський зазначив, що він президент України, йому 42-й рік і він «не лох якийсь».

Пізніше у Facebook Зеленський заявив, що провів у Золотому дві доби, під час поїздки зустрічався з учителями та лікарями і дізнався про стурбованість місцевих жителів через те, що на околиці оселилася група озброєних людей.

Заступник голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що ветерани-добровольці, які мали легальну зброю, вивезли її в супроводі поліції із Золотого-4.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: