Очільник МЗС ФРН розповів про зусилля для зустрічі «нормандської четвірки» в найближчі тижні

Читать на русском
Влада Німеччини докладає активних зусиль для проведення саміту «нормандської четвірки» (Росія, Німеччина, Франція і Україна) в найближчі тижні.

Влада Німеччини докладає активних зусиль для проведення саміту «нормандської четвірки» (Росія, Німеччина, Франція і Україна) в найближчі тижні.

Про це заявив у четвер глава МЗС ФРН Хайко Маас на спільній пресконференції з держсекретарем США Майклом Помпео, який знаходиться з візитом в Німеччині.

Міністр наголосив на намірі досягти прогресу в мінському процесі. «У зв'язку з цим ми докладаємо дуже активні зусилля для того, щоб в найближчі тижні, в доступному для огляду майбутньому, провести саміт в цьому форматі. Я сповнений надії, що в найближчі тижні у врегулюванні конфлікту в Україні ми поступово просунемося далі», - сказав Маас.

«Я вважаю, що зараз дуже позитивний момент. Ми констатуємо, що створені умови, які, як здавалося в минулому, не можна було реалізувати, ми хочемо використовувати цей момент», - підкреслив міністр.

Глава МЗС ФРН зазначив, що для встановлення миру в Україні ще потрібно багато терпіння, але є просування вперед в питаннях підтримки перемир'я і розведення сил на Донбасі.

«Німеччина за останні роки підтримала Україну вже приблизно € 1,5 млрд», - нагадав також Маас.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін уже заявляв про готовність до зустрічей в нормандському форматі.

Також міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, за яким графіком йде підготовка до саміту, а також висловив надію, що в листопаді відбудеться зустріч в нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: