Кремль відповів на слова Зеленського про виконання умов для Нормандського формату

Читать на русском
Київ поки не виконав умови для проведення саміту нормандської четвірки (Україна, Росія, Німеччина, Франція) щодо Донбасу.

Київ поки не виконав умови для проведення саміту «нормандської четвірки» (Україна, Росія, Німеччина, Франція) щодо Донбасу.

Про це в середу, 23 жовтня, заявив офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков.

«Ми не бачимо жодних змін в тій ситуації, яка сприяла б підготовці саміту «нормандської четвірки»», - наводить його слова РІА «Новости».

Він зазначив, що зараз, як і раніше, присутнє суперечливе ставлення Києва до «формули Штайнмаєра». Крім того, не виконано домовленості про розведення сил на лінії зіткнення - поруч з населеними пунктами Золоте і Петровське.

Раніше, цього ж дня, український лідер Володимир Зеленський заявив, що країна виконала «свою частину» зобов'язань для проведення переговорів в Нормандському форматі і розраховує на швидку зустріч лідерів «четвірки».

Раніше в жовтні в Берліні не змогли назвати дату проведення зустрічі. У Кремлі 22 жовтня пояснили, що конкретні терміни не можуть бути позначені, оскільки одна із сторін не дотримується досягнутих домовленостей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: