Кабмін анонсував програму на засідання Комітету асоціації Україна-ЄС

Читать на русском
П'яте засідання Комітету асоціації Україна-ЄС відбудеться 5 листопада в Брюсселі. Як розповів Кулеба будуть встановлені професійні контакти між представниками нової української влади та інститутів ЄС.

П'яте засідання Комітету асоціації Україна-ЄС відбудеться 5 листопада в Брюсселі.

Як розповів, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба будуть встановлені професійні контакти між представниками нової української влади та інститутів ЄС, зокрема, Єврокомісії. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Другий місяць роботи Кабміну: як міністри виконують обіцянкиКабінет міністрів Гончарука працює два місяці. За цей час у них накопичилося більше 300 обіцянок.

За його словами, під час засідання Комітету також будуть обговорюватися ідеї подальшої інтеграції, які ляжуть в основу документів, що у грудні прийме Рада асоціації.

«Ми маємо всі підстави сказати, що інтенсивність діалогу Україна-ЄС буде тільки нарощуватися», - сказав Кулеба.

Окремий блок буде присвячений моніторингу виконання Угоди про асоціацію та оновленню додатків до Угоди.

Нагадаємо, Рада асоціації в грудні планує підсумувати попередні досягнення України на шляху наближення до ЄС і розширити процеси інтеграції. Очікується опрацювання конкретних спільних етапів щодо подальшої секторальної інтеграції України в цифровий і окремі енергетичні ринки ЄС, спрощення умов з торгівлі з ЄС, у сфері юстиції, свободи та безпеки, а також отриманні «промислового безвіза» (угода ACAA).

«Слово і Діло» продовжує відстежувати обіцянки Кабінету міністрів Олексія Гончарука. За два місяці роботи глава уряду і міністри дали 321 обіцянку (не рахуючи тих, які зафіксовані в програмі діяльності), з них виконали 22 обіцянки і провалили - 9.

Також стало відомо, що в Європарламенті занепокоєні роботою Ради в «турборежимі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: