У Кабміні анонсували скорочення штату райдержадміністрацій

Читать на русском
Міністр Кабміну Дмитро Дубілет анонсував скорочення штату районних державних адміністрацій.

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет анонсував скорочення штату районних державних адміністрацій.

Він написав у Facebook, що така оптимізація має підвищити ефективність роботи державних органів.

Як змінювався рівень безробіття в Україні за останні шість роківРівень безробіття в Україні знизився за останні роки. Як і раніше, найбільше безробітних жінок, також нестача робочих місць у місті вища, ніж у сільській місцевості.

«Ми скорочуємо штат районних державних адміністрацій (РДА) на 18 449 позицій», - пояснив чиновник.

За словами Дубілета, спочатку провели аналіз всіх функцій РДА, а також залучили до обговорення профільні міністерства, співробітників ОДА і РДА.

Він пояснив кілька принципів скорочення:

  • частина функцій дублюються з об'єднаними територіальними громади (ОТГ). Ви знаєте, що зараз проходить процес децентралізації (який затягнувся). У тих регіонах, де ОТГ сформувалися хоча б частково, відбувається дублювання;

  • частина функцій виявилися застарілими, невимірювальними та неефективними. Їх ми ліквідовуємо;

  • частину функцій можна перенести на вищий рівень (ОДА, територіальні органи центральних органів влади або навіть Київ);

  • частина функцій об'єднуються.

Дубілет додав, що скорочені співробітники отримають попередження про це за 2 місяці. Їм буде виплачено компенсаційні витрати, зокрема, за невикористані щорічні відпустки.

«Разом зі Службою зайнятості ми працюємо над тим, щоб знайти кожному держслужбовцю нову роботу, навіть до моменту звільнення. Кожного буде супроводжувати кар'єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування. Пошук роботи, проведення професійного навчання і навіть підготовка особи до започаткування власного бізнесу будуть проводитися із залученням найширшого кола організацій — бізнесу, ОТГ, профільних асоціацій тощо. Для цього всі співробітники будуть запрошені пройти профілювання», - додав чиновник.

Нагадаємо, раніше Дмитро Дубілет анонсував скорочення штату Держаудиту. Також він написав у Facebook про майбутню реформу відомства.

Раніше Дубілет відзвітував про те, що встиг зробити в Кабміні за 50 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: