«Турборежим» Кабміну: скільки обіцянок вже дали Гончарук і міністри

Читать на русском

У «турборежимі» перші місяці працювала не тільки Верховна рада, а й уряд: у прем'єра Олексія Гончарука та його міністрів вже 801 обіцянка. І, судячи з усього, зупинятися на цьому вони не мають намірів. Сам Гончарук вже значно обійшов за кількістю зобов'язань свого попередника Володимира Гройсмана. Детальніше – в аналітиці «Слово і Діло».

До 801 обіцянки Кабміну входять 316 поточних (непрограмних) обіцянок всіх міністрів, 383 обіцянки з програми діяльності Кабміну та 102 поточні обіцянки Гончарука.

Сам прем'єр-міністр обіцяє дуже активно – за два місяці роботи вже 102 зобов'язання. Для порівняння, у Володимира Гройсмана за той самий термін було всього 26 обіцянок. При цьому і в програмі діяльності Кабміну Гончарука більше обіцянок, ніж у Гройсмана: 383 проти 103.

Серед міністрів найбільше наобіцяв глава Міністерства енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель – 70 обіцянок, 55 із них він повинен виконати згідно з програмою Кабміну. Трохи менше, 67 обіцянок, у міністра економіки Тимофія Милованова. У міністра оборони Андрія Загороднюка 52 зобов'язання, причому більше половини з них – непрограмні.

Менше за всіх обіцянок потрібно виконати віцепрем'єру з питань євроінтеграції Дмитру Кулебі – всього 13. А найменше програмних зобов'язань у міністра Кабміну Дмитра Дубілета і міністра соціальної політики Юлії Соколовської – по 5.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як члени Кабінету міністрів виконували обіцянки протягом другого місяця роботи.

Відзначимо, за перший місяць роботи Кабінет міністрів дав понад 180 обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: