Другий місяць роботи Кабміну: як міністри виконують обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати обіцянки Кабінету міністрів Олексія Гончарука. За два місяці роботи глава уряду і міністри дали вже 321 обіцянку (не враховуючи тих, які зафіксовані в програмі діяльності), з них виконали 22 обіцянки і провалили – 9.

Безпосередньо за другий місяць роботи у Кабміна з'явилося 130 нових зобов'язань. Більшість із них пов'язані з економікою і фінансами (35 обіцянок), охороною здоров'я та соціальним захистом (30), політикою і держуправлінням (27). Найменше обіцянок стосувалися енергетики та екології.

Із провалених обіцянок можна виділити заяву прем'єра Олексія Гончарука про те, що з 1 жовтня планується повністю відмовитися від паперового обороту між державними органами. Система електронного документообігу між держорганами запрацювала з 2 жовтня, але на те, щоб звести паперову форму документів до мінімуму, знадобиться кілька місяців.

Крім того, Гончарук не виконав обіцянку протягом трьох тижнів (до кінця жовтня) наповнити працівниками нові територіальні підрозділи митниці. Станом на 23 жовтня було обрано 16 виконуючих обов'язки керівників митниць, але їх кандидатури ще не погодило Міністерство фінансів. Отже, не призначені керівники – немає і призначення інших працівників.

Міністр освіти і науки Ганна Новосад не надала на початку жовтня обіцяний план роботи відомства. Він перебуває на стадії розробки.

Протягом другого місяця роботи уряд виконав 12 обіцянок. Майже половина з них стосувалася економіки і фінансів. Зокрема, в Маріуполі було проведено інвестиційний форум, був представлений список національних проєктів для інвестування, Кабмін затвердив новий макропрогноз.

Ще одна важлива виконана обіцянка – міністр оборони Андрій Загороднюк представив план розведення військ на Донбасі. На початку жовтня на сайті Міноборони було опубліковано роз'яснення етапів плану розведення військ. Потім роз'яснення дав і пресцентр операції Об'єднаних сил. Саме розведення стартувало вчора, 29 жовтня, в Золотому.

Всього у Кабінету міністрів 290 обіцянок в процесі. Ми ще не можемо присвоїти їм статус «виконано» чи «не виконано». «Слово і Діло» щодня стежить за їх реалізацією та збирає проміжні результати.

Нагадаємо, за перший місяць роботи Кабінет міністрів дав понад 180 обіцянок.

Також «Слово і Діло» проаналізувало, як президент Володимир Зеленський і його Офіс виконують обіцянки протягом п'ять місяців роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: