В Європарламенті занепокоєні роботою Ради в «турборежимі»

Читать на русском
Для України небезпечна ситуація, коли депутати ВР голосують на підтримку законопроектів, з якими вони не знайомі.
Ілюстративне фото.

Для України небезпечна ситуація, коли депутати ВР голосують на підтримку законопроектів, з якими вони не знайомі.

Про це заявила віцепрезидент делегації Європейського парламенту в Комітеті Асоціації Україна-ЄС, представник групи Зелених з Німеччини Віола фон Крамон-Таубадель, пише «Інтерфакс».

Монокоаліція. Як цим може скористатися Зеленський?Партія Слуга народу набирає понад 43 відсотки голосів і набирає достатньо голосів за мажоритарними округами для монокоаліції.

«Перші тижні показали, що для Зеленського важливо бути ефективним, важливо поспішати з реформами без відповідних процедур в парламенті. Це дуже небезпечно. Якщо ви дозволяєте своїм депутатам голосувати за одну ніч 66 законодавчих проєктів - у них немає ні найменшого уявлення, що вони голосують. Вони не поінформовані. Вони, як маріонетки. Не в наших інтересах після всього, після революції… потім закінчити повним знищенням парламентської системи», - аргументувала вона свою думку.

За словами віцепрезидента делегації, наступного тижня вона має намір запропонувати направити депутатам ВР відкритого листа.

«Необхідно показати українським політикам, особливо команді Зеленського, що ми цього не приймемо. Це небезпечно для України і небезпечно в цілому. Одне - провести вільні і справедливі вибори і інше - після всього працювати в рамках демократичної структури. Я не так давно повернулася з України, я знайома з ситуацією, і ми повинні подивитися, як дуже дипломатично направити наші пропозиції», - зазначила політик.

Крамон-Таубадель також висловила впевненість, що для України настав «вирішальний час».

«Наша порада - бути обережним, обговорювати (запропоновані законопроекти), працювати так, як повинен працювати парламент, щоб у опозиції також були належні права, мати зрілу демократичну процедуру так, як це пропонується весь час Венеціанською комісією та іншими», - додала вона.

У Раду за перший тиждень роботи внесли більше законопроектів, ніж зазвичай за місяцьЗа перший тиждень роботи нової Ради було зареєстровано 387 законопроектів. Але варто пам'ятати, що кількість не означає якість.

Нагадаємо, у перший тиждень роботи Верховної ради IX скликання було зареєстровано 387 ініціатив. Для порівняння: за січень до Ради внесли 62 законопроекти, за лютий – 115, за березень – 99, за квітень – 78, за травень – 73, за червень – 43. «Слово і Діло» подивилося, хто головні законотворці тижня.

Найбільша кількість ініціатив належить президенту Володимиру Зеленському. З огляду на те, що всі його законопроекти зараз сприймають на «ура», «Слово і Діло» вирішило детальніше розібратися, які зміни пропонує глава держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: