У Києві підвищився рівень забруднення повітря

Читать на русском
Порівняно з попереднім тижнем, рівень забруднення атмосферного повітря міста дещо підвищився.

У Києві рівень забруднення повітря в порівнянні з попереднім тижнем підвищився.

Про це повідомляє прес-служба Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Про це повідомляє прес-служба Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«Порівняно з попереднім тижнем, рівень забруднення атмосферного повітря міста дещо підвищився, що пов'язано з метеорологічними умовами. Антициклональний характер погоди з температурними інверсіями і застоями повітря сприяв накопиченню шкідливих домішок у повітрі. Більш помітне підвищення вмісту забруднюючих домішок зафіксовано на початку тижня (22 - 23 жовтня)», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з 22 по 28 жовтня 2019 року в повітрі Києва відзначено перевищення гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту в 5,2 разу, формальдегіду в 3,2 разу, і діоксину сірки в 3,1 разу за середньодобовим вмістом.

«Всього на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії, де проводилися щоденні спостереження за забрудненням атмосферного повітря міста, з 22 по 28 жовтня 2019 року було проаналізовано 1557 проб повітря. Сильні тумани, особливо в період з 24 по 25 жовтня, сприяли перезволоженню повітря і деякому вимиванню шкідливих домішок з атмосфери, тобто, в даному випадку тумани зіграли корисну дію - зменшили рівень забруднення повітря в кінці тижня», - додали у прес-службі.

Відзначається, що зниження температури і посилення швидкості вітру в Києві не сприятиме накопиченню шкідливих домішок в атмосфері.

Нагадаємо, що раніше рівень забруднення повітря в Києві перевищив норму в десять разів. Жителям деяких районів столиці України радили сидіти вдома через безпрецедентно брудне повітря.

Фахівці з КМДА заявили, що забруднення повітря у столиці пов'язано з тим, що в приватних секторах люди спалюють велику кількість опалого листя. Ситуація ускладнюється відсутністю вітру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: