У Кабміні розповіли про причини забруднення повітря в регіонах

Читать на русском
Повітря в українських містах не є чистим і безпечним. Також в п'яти областях гасять торф. У Кабміні розповіли про екологічну ситуацію та причини забруднення повітря в регіонах.
Фото kyiv.znaj.ua.

У Кабінеті міністрів розповіли про екологічну ситуацію та причини забруднення повітря в регіонах.

У п'яти областях гасять шість вогнищ тління торфу. Це стосується Житомирської, Київської, Полтавської, Чернігівської та Черкаської областей, сказано в повідомленні пресслужби.

Забруднення повітря: які причини смогу та чи потрібно носити маскуЗ 15 жовтня в додатку SaveEcoBot індекс якості повітря в Києві наближався до негативних позначок у декількох спальних районах.

Також у Кабміні, посилаючись на дані Гідрометцентру, додали, що повітря в українських містах не є чистим і безпечним.

Для вирішення екологічної проблеми чиновники хочуть налагодити систему автофіксації небезпечних викидів на підприємствах з онлайн-доступом до неї. Також посилити контроль за дотриманням еко-законодавства та розвивати громадський транспорт для боротьби з автомобільними викидами.

Крім того, в уряді закликали українців не спалювати сухе листя і нагадали про штрафи за це порушення (340-1360 грн для громадян та 850-1700 - для посадових осіб - ред).

Раніше стало відомо, що Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища проведе вимірювання забруднення повітря в Україні спільно із незалежними лабораторіями.

«Слово і Діло» вирішило розібратися, з чим пов'язано забруднення повітря і чи допоможе маска захиститися від шкідливих речовин.

Також ми з'ясували, чому вже кілька днів поспіль Київ і область оповиті смогом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: