В Україні проведуть додаткові вимірювання забруднення повітря

Читать на русском
Міністерство енергетики та захисту довкілля проведе вимірювання забруднення повітря разом  із незалежними лабораторіями.

Міністерство енергетики та захисту довкілля проведе вимірювання забруднення повітря разом із незалежними лабораторіями.

Як інформує пресслужба міністерства, рішення прийняли на екстреній нараді між міністром, представниками Гідрометцентру, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної геофізичної обсерваторії.

Смог не відступає: що забруднює повітря та чим це небезпечноЗа рівнем забруднення повітря Київ практично зрівнявся зі столицею Китаю, свідчать дані спеціалізованого ресурсу AirVisual.

«За даними від Гідромедцентру концентрації оксиду вуглецю в період з 15 по 21 жовтня 2019 р. в атмосферному повітрі більшості міст України залишались у своїх звичних параметрах, тобто у тих значеннях, які для них властиві. Але це не означає що повітря в українських містах чисте», - сказано у повідомленні.

По данним Гідрометцентру та ДСНС,стан повітря в Україні в межах, притаманних на цю пору року в порівнянні з попередніми роками. Але було зафіксовано перевищення викидів по деяких забруднюючих речовинах в усіх промислових містах України, таких як Маріуполь, Дніпро, Кам’янське, Запоріжжя.

За результатами екстреної наради вирішили привести українські показники до європейського формату, аби мати змогу порівнювати якість повітря в Україні та інших країнах.

Нагадаємо, в семи портах України через туман ввели обмеження.

Також тимчасово не працював аеропорт «Київ».

Пізніше в КМДА назвали причину появи густого смогу в Києві, який не проходить вже кілька днів.

«Слово і Діло» з'ясувало, чому вже кілька днів поспіль Київ і область оповиті смогом.

Синоптики очікують, що тумани припиняться з приходом похолодання на наступному тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: