Забруднення повітря в Києві: опубліковали дані моніторингу

Читать на русском
Зараз ситуація зі станом атмосферного повітря в Києві залишається у своїх звичних параметрах, збільшення концентрації забруднюючих речовин, за якими проводиться моніторинг, не зафіксовано.

Нарада про стан забруднення повітря в місті Києві відбулася в МОЗ.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

На зустрічі були представлені фактичні дані моніторингу атмосферного повітря.

Смог не відступає: що забруднює повітря та чим це небезпечноЗа рівнем забруднення повітря Київ практично зрівнявся зі столицею Китаю, свідчать дані спеціалізованого ресурсу AirVisual.

«Зараз ситуація зі станом атмосферного повітря в Києві залишається в своїх звичних параметрах, збільшення концентрації забруднюючих речовин, за якими проводиться моніторинг, не зафіксовано. Однак осінні погодні умови можуть сприяти накопиченню забруднюючих речовин і негативно впливати на стан здоров'я населення», – повідомили в пресслужбі.

За результатами зустрічі МОЗ планує:

  • Ініціювати зміни в міській інфраструктурі, будівництво об'їзних доріг для зменшення автомобільних викидів в житловій зоні.

  • Оновити законодавство, що встановлює гранично допустимі концентрації для шкідливих речовин в атмосферному повітрі.

Ініціювати проведення міжвідомчої зустрічі з Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища. Мета – актуалізація планів впровадження Порядку здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 №827.

Визначити контроль якості атмосферного повітря пріоритетним питанням в рамках соціально-гігієнічного моніторингу, який буде фінансуватися з державної бюджетної програми «Громадське здоров'я і заходи боротьби з епідеміями».

Як додали в МОЗі, уряд буде вирішувати проблему забруднення повітря комплексно.

«У співпраці з місцевою владою та контролюючими органами буде налагоджена система контролю небезпечних викидів. Ця інформація буде доступна для кожного і буде проводитися із залученням всіх зацікавлених сторін», – йдеться в повідомленні.

Раніше в КМДА назвали причину появи смогу в столиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: