Під ВР проходить акція проти ринку землі

Читать на русском
Після завершення протесту під будівлею парламенту учасники акції вирушать до Офісу президента, аби зажадати від Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію.

Акція протесту Всеукраїнської аграрної ради з вимогою не допустити включення до порядку денного законопроекту про ринок землі проходить під стінами ВР.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» в середу, 30 жовтня.

Земельна реформа, іноземці та юрособи: кому можна продавати паїРадник прем'єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак заявив, що аграрні холдинги не дуже щасливі через впровадження земельної реформи в Україні.

За інформацією ЗМІ, кілька сотень людей вимагають від парламенту і президента не допустити включення до порядку денного Ради і голосування депутатами законопроекту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу сільськогосподарських земель».

Після завершення протесту під будівлею парламенту учасники акції вирушать до Офісу президента, аби зажадати від Володимира Зеленського втрутитися в ситуацію.

Мітингувальники вважають, що створення ринку землі призведе до скуповування сільськогосподарських земель олігархами та великими землевласниками, а саме існування держави буде поставлено під загрозу.

Це перша з трьох акцій проти ринку землі, які заплановані біля будівлі парламенту. Свої протести також проведе Асоціація тваринників України та Всеукраїнське об'єднання «Свобода».

Нагадаємо, Володимир Зеленський пообіцяв, що в 2019 році буде вирішено питання про зняття мораторію на землю, якщо у вересні вже буде сформовано уряд.

Як відомо, мораторій на продаж землі, продовжений Верховною радою в грудні 2018 року, діє до 2020 року.

Раніше «Слово і Діло» подивилося, що із земельного питання обіцяли політики і партії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: