Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв, що у 2019 році буде вирішено питання щодо мораторію на землю, якщо у вересні вже буде сформований уряд

20 червня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що у 2019 році буде вирішено питання щодо мораторію на землю, якщо у вересні вже буде сформований уряд. «Якщо у вересні ми сформуємо новий уряд, то до кінця цього року питання буде вирішено», – заявив президент.
Архів
Сказано 20 червня 2019 р.

Джерело

  • https://biz.liga.net/ekonomika/prodovolstvie/novosti/zelenskiy-rasskazal-kogda-mogut-snyat-moratoriy-na-prodaju-zemli
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/54402.html

Результат

8 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський запевнив, що земельна реформа буде проведена у 2019 році. «В цьому році ми обов'язково проведемо земельну реформу, що вже в наступному році дозволить створити ринок землі на 40 млн га», – пообіцяв президент. Цю обіцянку зафіксовано в окремій публікації (https://www.slovoidilo.ua/promise/54402.html).

Враховуючи, що у серпні був призначений новий Кабмін, а президент конкретизував, як саме буде вирішене питання мораторію на землю – припиненням його дії та створенням ринку землі, при цьому інший термін виконання не назвав, заяву було перенесено в розділ «архів» через отримання додаткових уточнень. Уточнення не змінюють суті обіцяного, але допомагають об'єктивно верифікувати виконання обіцянки.