ВАКС призначив експертизу у справі «Укрінмашу»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання Національного бюро про призначення експертизи у справі державного українського спецекспортеру.
Укрінмаш

Вищий антикорупційний суд призначив експертизу у кримінальному провадженні за фактом можливого заволодіння коштами Шосткинського казенного заводу «Імпульс» службовими особами державної госпрозрахункової зовнішньоторговельної та інвестиційної фірми «Укрінмаш».

Таке рішення 11 жовтня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Тимур Хамзін за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, «Укрінмаш» уклав з заводом «Імпульс» договори комісії. Своєю чергою «Укрінмаш» на виконання цих договорів уклав агентські угоди з офшором Triangle Group Incorporated із Об'єднаних Арабських Еміратів. Ця компанія мала надати послуги, пов'язані із укладанням вказаних зовнішньоекономічних контрактів та наступним супроводженням (виконанням) укладених контрактів ДП ДГЗІФ «Укрінмаш».

На виконання агентської угоди компанія Triangle Group Incorporated отримала понад 172 000 євро. Водночас, як встановили детективи, роботи і послуги, які зазначені в актах виконаних робіт за вказаними агентськими угодами, Triangle Group Incorporated фактично не виконувались та не надавались.

Тому детектив просив призначити експертизу у справі, яка мала б підтвердити чи спростувати повне виконання всіх цих контрактів, а також нанесення можливих збитків від таких дій. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння коштами заводу зі складу «Укроборонпрому». Також детективи перевіряли один контракт «Укрінмашу» з заводом «Імпульс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: