НАБУ розслідує заволодіння коштами заводу зі складу «Укроборонпрому»

Читать на русском

В Антикорупційному бюро розслідують два епізоди щодо заволодіння коштами Шосткинського казенного заводу.

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого заволодіння практично 23,4 мільйона гривень Шосткинського казенного заводу «Імпульс» посадовими особами державного госпрозрахунковою зовнішньоторговельною та інвестиційною фірма «Укрінмаш».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Перший епізод стосується заволодіння коштами заводу «Імпульс» посадовими особами «Укрінмашу» за попередньою змовою з керівництвом фірми з ОАЕ Triangle Group Incorporated у 2015-2016 роках на загальну суму майже 6,6 млн грн. Другий епізод зачіпає період 2017 року та заволодіння коштами заводу на загальну суму майже 16,8 млн грн посадовими особами «Укрінмашу» за попередньою змовою з керівництвом PH Strategic Business Limited.

У рамках двох епізодів детективи НАБУ через суд отримали доступ до документів «Укрінмашу», в тому числі до контрактів з заводом «Імпульс» та офшором PH Strategic Business Limited; до інвойсів і банківських виписок.

Як відомо, про другий епізод більш детально розповідав народний депутат Сергій Лещенко. За його словами, завод «Імпульс» рік тому продав кіпрському офшору PH Strategic Business Limited 109 пакетів детонаторів за заниженою ціною за 95 тис. євро за всю партію, після чого детонатори були перепродані сербській компанії «Слободан» майже за 684 тис. євро. За версією слідства, таким чином, чиновники «Укрінмашу» могли заволодіти майже 589 тис. євро заводу «Імпульс».

Своєю чергою в «Укроборонпрому» в липні заявили, що не володіють інформацією про суму подальшого контракту між PH Strategic Business Limited і сербською фірмою «Слободан», оскільки це є комерційною таємницею. Такожу концерні заявили, що Лещенко не оприлюднив докази пов'язаності PH Strategic Business Limited з українською стороною.

Нагадаємо, НАБУ розслідує розтрату майна Укртелефільму.

Раніше Бюро розпочало слідство можливих зловживань в аеропорту «Київ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: