НАБУ перевіряє ще один контракт «Укрінмашу» із заводом «Імпульс»

Читать на русском
У Національному бюро перевірять документи державної фірми Укрінмашу в справі розкрадання коштів оборонного заводу.

Детективи НАБУ отримали доступ до ще одного контракту державної госпрозрахункової зовнішньоторговельної та інвестиційної фірми «Укрінмаш» із Шосткінським казенним заводом «Імпульс» у кримінальному провадженні про можливе розкрадання коштів.

Таке рішення ухвалив Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні вказується, що посадові особи «Укрінмашу» за попередньою змовою з керівництвом фірми PH Strategic Business Limited в 2017 році заволоділи коштами заводу «Імпульс» на загальну суму майже 16,8 млн грн. За інформацією слідства, завод «Імпульс» рік тому продав кіпрському офшору PH Strategic Business Limited 109 пакетів детонаторів за заниженою ціною за 95 тисяч євро за всю партію, після чого детонатори були перепродані сербської компанії «Слободан» майже за 684 тис. євро. За версією слідства, таким чином, чиновники «Укрінмашу» могли заволодіти майже 589 тис. євро заводу «Імпульс».

У НАБУ також припустили, що аналогічним чином у 2015 році посадові особи «Укрінмашу» за попередньою змовою з PH Strategic Business Limited, зловживаючи своїм службовим становищем, могли заволодіти коштами «Імпульсу» в особливо великих розмірах. У Бюро вважають, що коштами могли заволодіти шляхом реалізації продукції спеціального призначення за істотно заниженими цінами за іншим аналогічним договором комісії, з подальшим перепродажем за ринковою ціною. Йдеться про контракт «Укрінмашу» із заводом «Імпульс» на експортну поставку товарів із PH Strategic Business Limited на загальну суму 1,82 млн євро.

У зв'язку з цим детективи НАБУ просили про доступ до цього контракту та інших документів. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння коштами заводу зі складу «Укроборонпрому». Раніше в Національному бюро вирішили перевірити дзвінки екс-гендиректора оборонного заводу. Також детективи розслідують зловживання на Харківському бронетанковому заводі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: