НАБУ надіслало до Сербії міжнародний запит у справі детонаторів

Читать на русском
У Національному бюро вирішили надіслати запит до Сербії в справі заволодіння коштами оборонного заводу Імпульс.

Детективи Національного антикорупційного бюро надіслали запит про міжнародну правову допомогу до Сербії в межах кримінального провадження про можливе заволодіння 23,4 мільйона гривень Шосткинського казенного заводу «Імпульс».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні вказується, що посадові особи «Укрінмашу» за попередньою змовою з керівництвом фірми PH Strategic Business Limited у 2017 році заволоділи коштами заводу «Імпульс» на загальну суму майже 16,8 млн грн. За інформацією слідства, завод «Імпульс» рік тому продав кіпрському офшору PH Strategic Business Limited 109 пакетів детонаторів за заниженою ціною за 95 тис. євро за всю партію, після чого детонатори були перепродані сербській компанії «Слободан» майже за 684 тис. євро. За версією слідства, таким чином, чиновники «Укрінмашу» могли заволодіти майже 589 тис. євро заводу «Імпульс».

Детектив зазначав, що документи з реалізації компанією PH Strategic Business Ltd на адресу фірми Sloboda детонаторів, які були придбані кіпрською фірмою в «Укрінмашу», мають істотне значення для встановлення обставин заволодіння посадовими особами PH Strategic Business Limited і «Укрінмашу» засобами заводу «Імпульс» шляхом реалізації продукції за істотно заниженими цінами з подальшим перепродажем за ринковою ціною.

У зв'язку з цим детективи надіслали міжнародний запит до Сербії, а саме до документів фірми «Слободан», у тому числі до контрактів та інвойсів.

Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння коштами заводу «Імпульс». Також детективи почали вивчати ще один контракт «Укрінмашу» з цим заводом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: