НАБУ проводить обшук у будинку екснардепа Дубневича (доповнено)

Читать на русском
Національне бюро проводить слідчі дії в житлі колишнього народного депутата у справі заволодіння державним газом.
Богдан Дубневичфото: Facebook

Додано підтвердження НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшук у будинку колишнього народного депутата Богдана Дубневича.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомило джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, слідчі дії відбуваються у межах справи про легалізацію коштів.

Пізніше НАБУ підтвердило обшуки. За інформацією пресслужби, слідчі дії проходять у справі про легалізацію коштів, ухилення від сплати податків і недостовірного декларування.

«Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування кримінального провадження за фактами можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків та недостовірного декларування колишнім і чинним народними депутатами України», – повідомили у відомстві.

За попередніми підрахунками НАБУ, Ярослав і Богдан Дубневичи впродовж 2013-2018 років нібито легалізували понад 2 млрд грн доходів, одержаних злочинним шляхом.

Як відомо, за версією слідства, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ, кінцевими бенефіціарами яких є брати Богдан і Ярослав Дубневичі, придбали у «Нафтогазу» за пільговою ціною природний газ нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання. Втім, замість цього ці дві ТЕЦ використовували газ для виробництва електроенергії та подальшого її продажу державному підприємству «Енергоринок». Отже, підозрювані привласнили понад 300 млн кубічних метрів газу на суму понад 1,4 млрд грн.

Також, за даними НАБУ, Ярослав Дубневич є організатором заволодіння понад 92 млн грн ПАТ «Укрзалізниця». Нещодавно генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав подання на притягнення його до відповідальності.

Перед цим детективи почали розслідувати можливе ухилення від податків фірмами Дубневичів. Також у НАБУ розслідували можливі незаконне збагачення та недостовірне декларування братів Дубневичів.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування відносно колишнього топменеджменту власників Новояворівської і Новороздільського ТЕЦ. Водночас детективи продовжили слідство стосовно братів Дубневичів. Раніше за їхніми рахунками НАБУ вивчало рух коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: