Фірмам Дубневичів обмежили строки для ознайомлення зі слідством НАБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання Національного бюро про обмеження строків для ознайомлення з розслідуванням для юросіб.
Ярослав і Богдан Дубневичіфото: Олега Федонюка

Суд обмежив до 17 грудня строк для ознайомленням з розслідуванням Національного антикорупційного бюро для компаній «Енергія-Новий Розділ» та «Енергія-Новояворівськ», кінцевими бенефіціарними власниками яких є брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення 17 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко за результатами розгляду клопотання НАБУ і САП, повідомляє «Слово і Діло».

На думку детектива, компанії Дубневичів зволікають із процедурою ознайомлення з розслідуванням Національного бюро. Тому він просив суд обмежити фірмам строк для ознайомлення з розслідуванням НАБУ. Суддя клопотання задовольнила.

Як відомо, у цій справі НАБУ затримало і повідомило про підозру колишньому топ-менеджменту компаній-власників Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, а також раднику директора компанії «Енергія». За версією слідства, вони придбали у НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання. Втім замість цього ці дві ТЕЦ використали газ для виробництва електроенергії та подальшого її продажу державному підприємству «Енергоринок». Таким чином, підозрювані привласнили понад 300 млн кубічних метрів газу на суму понад 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, НАБУ веде слідство відносно братів Дубневичів. Раніше НАБУ перевіряло рух коштів по їх рахунках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: