«Газова справа Дубневичів»: суд залишив заарештованими рахунки фірми

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з банківських рахунків приватної фірми, яка фігурує у газовій справі.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив заарештованими банківські рахунки компанії «Вівас-М» у межах кримінального провадження про заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» на понад 1,4 млрд грн.

Таке рішення 4 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Букіна за результатами розгляду клопотання про зняття арешту, повідомляє «Слово і Діло».

25 січня 2018 року суд наклав арешт на рахунки компанії «Вівас-М» в банку Січ і Укрбудінвестбанку. Водночас адвокатом в інтересах фірми подано клопотання про зняття арешту, оскільки службові особи ТОВ «Вівас-М» не є підозрюваними, обвинуваченими або особами, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діями підозрюваного, обвинуваченого. До того ж, арешт рахунків унеможливлює господарську діяльність компанії.

Як встановив суддя, арешт було накладено на низку майна радника директора компанії «Енергія» Ігоря Кучми, у тому числі рахунки фірми «Вівас-М». Вказане рішення залишено без змін Київським апеляційним судом.

Вивчивши клопотання, суддя залишила його без задоволення. На її думку, обґрунтованість арешту перевірено апеляційним судом, а нових доводів для його скасування адвокат не навів.

Нагадаємо, суд закрив провадження за позовом компанії нардепів Дубневичів до управителя їх ТЕЦ. Також суд залишив заарештованими рахунки фірми політиків і частку братів у Новояворівській ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: