«Газова справа Дубневичів»: НАБУ веде слідство щодо нардепів

Читать на русском
Національне бюро розслідує можливу причетність народних депутатів-братів Дубневичів до справи про заволодіння державним газом.
Ярослав і Богдан Дубневичі

Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування щодо ймовірної причетності до заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 мільярда гривень кінцевих бенефіціарів Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомило джерело в правоохоронних органах.

Як відомо, власниками Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ є фірми «Енергія-Новий Розділ» і «Енергія-Новояворівськ», кінцевими бенефіціарами яких є депутати-брати Ярослав і Богдан Дубневичі. За словами співрозмовника, слідство проводиться в тому ж самому провадженні, в якому вже повідомили про підозру колишнім або чинним посадовцям ТОВ «Енергія», ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ». Він також додав, що стосовно підозрюваних матеріали були виділені в окреме провадження.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили про підозру раднику директора ТОВ «Енергія» Ігорю Кучмі, керівнику ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігорю Артимку, його заступнику Ігорю Ільківу, фінансовому директору цієї фірми Олегу Павлишину та екс-директору ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександру Олексюку.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «газової справи Дубневичів». Також суд обмежив підозрюваним терміни ознайомлення з цією справою. Раніше суд заарештував рахунки фірми братів Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: