Нацагентство оголосило новий конкурс на управителів ТЕЦ Дубневичів

Читать на русском
У Нацагентстві шукають нових управителів двома теплоелектроцентралями у Львівській області, кінцевими бенефіціарами котрих є нардепи.

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило новий конкурс на управителів Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ, кінцевими бенефіціарами яких є брати-народній депутати Ярослав та Богдан Дубневичів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацагентства.

«Строк дії чинного договору управління спливає у вересні цього року. Однак, з метою якісної підготовки обох станцій до опалювального сезону 2019/2020 АРМА вже зараз оголосило новий конкурс на обрання управителів цих ТЕЦ», – йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби АРМА, за час управління цими ТЕЦ обладнання станцій було відновлено, а остання аналітика виробничих потужностей свідчить, що обидві ТЕЦ придатні до рентабельної роботи.

Також у Нацагентстві пояснили, що оголосили 4 конкурси, а не один, з декількох причин.

«По-перше, нове законодавство вимагає розмежувати діяльність з виробництва та розподілу енергії. По-друге, досвід управління двома ТЕЦ свідчить, що кожною з них можливо управляти окремо», – додати в АРМА.

Нагадаємо, НАБУ затримало і повідомило про підозру колишньому топ-менеджменту компаній-власників Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, а також раднику директора компанії «Енергія». За версією слідства, вони придбали в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання. Втім замість цього ці дві ТЕЦ використали газ для виробництва електроенергії та подальшого її продажу державному підприємству «Енергоринок». Таким чином, підозрювані привласнили понад 300 млн кубічних метрів газу на суму понад 1,4 млрд грн.

Також у межах провадження суд заарештував ці дві ТЕЦ за клопотанням НАБУ. Пізніше суд передав їх в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів за ініціативи детективів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: