Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Івано-Франківської області

Читать на русском

У п'яти одномандатних округах в Івано-Франківській області на виборах-2019 перемогли представники «Слуги народу». Один округ – за самовисуванцем, і ще один – за єдиним в парламенті представником «Свободи». «Слово і Діло» подивилося, що мажоритарники обіцяли виборцям у своїх програмах.

Оксана Савчук від «Свободи» не пошкодувала обіцянок для виборців, в її програмі їх всього 41. Народний депутат обіцяла, в тому числі, забезпечити підтримку української церкви, впровадження програм профілактики здоров'я українців, скасування всіх довідок (перехід в електронний формат), персональний супровід державою інноваційних стартапів, розвиток ІТ-технологій, повернення у власність громади аеропорту Івано-Франківська. Також Савчук хоче забезпечити призначення на державні посади людей, які обов'язково пройшли детектор брехні.

Самовисуванець Андрій Іванчук дав усього 15 обіцянок, третина з них стосувалися внесення до Ради законопроектів про залучення іноземних інвестицій, про створення нових робочих місць, про поліпшення соціального захисту населення, про захист дітей та батьківства, про стимулювання малого та середнього бізнесу. Також депутат обіцяв сприяти розробці стратегії розвитку Прикарпаття, підтримувати футбольні школи і курси іноземної мови, надавати допомогу 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Збройних сил України.

Програми п'яти «слуг народу», обраних в Івано-Франківській області, дуже схожі між собою. У них є обіцянки втілити курс президента Володимира Зеленського, домагатися запровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів, домагатися реформування Збройних сил, домагатися припинення свавілля правоохоронних органів, домагатися розвитку «зеленої» енергетики тощо.

Ігор Фріс обіцяв внести до парламенту три законопроекти: про цивільну зброю і боєприпаси, про податкову амністію щодо доходів, отриманих незлочинним шляхом, про посилення відповідальності за корупційні злочини. Також нардеп має намір вимагати запровадження інститутів присяжних в кримінальному судочинстві з правом винесення вердикту і мирових суддів.

Нардеп Едуард Прощук намір внести до Верховної ради законопроект про внесення змін до закону «Про державну службу», а також законопроект про запровадження систем моніторингу вирубки і заготівлі лісу в онлайн-режимі. Крім того, Прощук обіцяв виборцям, що буде залучати ресурси приватних партнерів для відновлення і розвитку спортивної інфраструктури та розвитку олімпійських видів спорту. Є у нього й обіцянка з екології – домагатися проведення системної інвентаризації викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Запорізької областіУ Запорізькій області в 7 мажоритарних округах перемогли слуги народу. Ще два округи – за самовисуванцем і представником ОПЗЖ.

Ще низку законопроектів обіцяв внести до парламенту Олександр Матусевич: про ринок деревини, про пільгове ввезення деревообробного обладнання, про створення єдиного фонду фінансування лісового господарства України, про якісне технічне та мультимедійне забезпечення освітніх установ у гірських селах і селищах, про руслорегулювальні роботи.

Володимир Тимофійчук обіцяв у передвиборчій програмі розвивати гуцульське мистецтво, сільське господарство, тваринництво і рибальство, вітчизняний туризм та екотуризм, а також підтримувати мораторій на експорт лісу. Також він запевнив, що буде домагатися відновлення проєктів у промисловості та інфраструктурі і відновить спортивні секції та гуртки художньої самодіяльності.

Ще один «слуга народу» – Зіновій Андрійович – теж буде домагатися заборони на неконтрольовану вирубку лісів. Також в його планах домагатися створення державного фонду допомоги онкохворим дітям та дітям з особливими потребами, домагатися проведення пенсійної реформи і домагатися підтримки розвитку зеленого туризму. Депутат пообіцяв особисто внести законопроект про заборону облаштування сміттєвих полігонів в Україні без обов'язкової переробки сміття.

Нагадаємо, раніше ми писали про обіцянки мажоритарників Полтавської, Волинської та інших областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: