Українці зможуть самостійно купувати номерні знаки – МВС

Читать на русском
Державні номерні знаки на авто українці зможуть самостійно купувати на підприємствах, а не в сервісних центрах.

Державні номерні знаки на авто українці зможуть самостійно купувати на підприємствах, а не в сервісних центрах.

Таке нововведення запрацює після ухвалення парламентом змін до закону про спрощення процесу присвоєння і видачі номерних знаків. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють у роботі МВСГончарук обіцяє запровадити систему екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112 на всій території України та запровадити комплексну систему безпечного проведення мирних зібрань.

За його даними, обрати будь-який вільний номерний знак можна буде із технічним паспортом на руках.

«Це буде значно простіше, значно зручніше для людини, оскільки можна буде обрати не той номерний знак, який фізично перебуває в тому сервісному центрі, а той номерний знак, який ще не зайнятий і не встановлений на інші транспортні засоби. Відкривається величезна можливість для вибору», - сказав Сергій Гончаров.

У такому випадку водії без перешкод зможуть обрати номерний знак, їм не доведеться чекати, якщо в сервісному центрі відсутні знаки потрібного регіону. Крім того Гончаров додав, що державі більше не доведеться купувати номерні знаки, витрачати гроші на їхнє транспортування та зберігання у сервісних центрах.

«Виграє громадянин, виграє держава і виграє бізнес. Завдяки цьому відкривається величезне вікно можливостей для невеликих, середніх підприємств, котрі займаються виготовленням номерних знаків. Головна вимога - такі номерні знаки мають відповідати державному стандарту», - сказав Гончаров.

Раніше в Україні змінилася процедура видачі водійських прав.

Також нагадаємо, в поліції нагадали водіям вимоги ПДР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: