Вбивство поліцейських: у Франції вимагають відставки глави МВС

Читать на русском
Глава опозиційної фракції «Республіканці» Крістіан Якоб ініціював створення парламентської комісії для розслідування нападу на правоохоронців в Парижі.

У французькому парламенті зажадали відставку міністра внутрішніх справ Крістофа Кастанера на фоні нападу на штаб-квартиру поліції в Парижі, в результаті якого загинули правоохоронці.

Про це повідомляє Le Figaro.

Глава опозиційної фракції «Республіканці» Крістіан Якоб ініціював створення парламентської комісії для розслідування нападу на правоохоронців в Парижі. Також він закликав главу МВС Кастанера подати у відставку.

«У вівторок на конференції я попрошу про створення комісії з розслідування справи про напад на штаб-квартиру паризької поліції. Ми повинні ставитися до нападу дуже серйозно, тому що це зачіпає безпеку та ефективність наших правоохоронних служб» - заявив Якоб.

Також, ще один представник опозиції, республіканець Ерік Чіотті написав у Twitter, що вніс до французького парламенту постанову про створення комісії з розслідування нападу на штаб-квартиру поліції.

«Міністр внутрішніх справ сказав нам: «Там нічого розглядати». Кастанер хотів приховати правду або він просто некомпетентний? Він дискредитований, щоб продовжувати свою роботу», - заявив він.

Нагадаємо, 3 жовтня у Парижі чоловік, озброєний ножем, проник до штаб-квартири поліції та напав на правоохоронців, які там перебували. Тоді повідомлялося, що в результаті нападу загинули четверо співробітників поліції, а нападник був застрелений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: