В Україні змінилася процедура видачі водійських прав

Читать на русском
В Україні відбулися зміни в процедурі видачі посвідчень водія, підготовці водіїв та акредитації автошкіл.

В Україні відбулися зміни в процедурі видачі посвідчень водія, підготовці водіїв та акредитації автошкіл.

Про це повідомляє головний сервісний центр МВС.

У міністерстві пояснюють, що з 19 жовтня набрала чинності постанова Кабінету міністрів № 320 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України».

Дороги-вбивці: що не так із безпекою руху в УкраїніЯк зменшити кількість смертей на дорогах? Олександр Радчук визначив дві складові, які вкрай необхідні для успішної реформи в сфері безпеки дорожнього руху.

Передбачені постановою заходи забезпечують «зменшення адміністративного тиску в сфері підготовки водіїв транспортних засобів, спрощують процедуру акредитації закладів, вдосконалюють процедуру отримання та обміну водійського посвідчення».

Основні нововведення, що стосуються процедури підготовки водіїв: допускається індивідуальний порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв; практичний іспит здається в територіальному центрі МВС, в якому успішно був зданий теоретичний іспит; термін дії свідоцтва про закінчення автошколи скорочені з 10-ти до 2-х років; під час здачі іспитів можлива фото- і відеофіксація; свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв у паперовому вигляді випускникам автошкіл не видається, воно в електронному вигляді вноситься до Єдиного державного реєстру МВС.

Крім цього, процедура отримання посвідчення водія також змінюється: отримати або обміняти водійське посвідчення тепер неможливо без позначки про місце реєстрації у документі, що посвідчує особу; в особливих відмітках водійського посвідчення буде вказуватися група крові власника посвідчення.

Функція акредитації автошкіл перейшла від Головного сервісного центру МВС до регіональних сервісних центрів МВС.

Раніше в Україні була припинена видача водійських прав через збій в роботі Національної автоматизованої інформаційної системи (НАІС).

Також нагадаємо, в Києві створять підрозділ інспекторів з паркування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: